MMaterialinformation

Kuovis produkter är tillverkade av naturliga fibrer. Färgerna är kemiskt bundna till fibrerna och påverkar följaktligen ej den naturliga känslan av tyget.

För närvarande är våra tygers huvudsakliga material bomullssatin och lin och vi rekommenderar maskintvätt i 60 grader, lätt centrifugering och strykning på 200 grader (tre punkters stryksymbol).

I framtiden kommer vi att utöka vår materialportfölj med t.ex. ekologisk bomull, bomullstrikå, lin, silke, ull och en mängd olika möbeltyger beroende på deras tillgänglighet.

 

Certifikat för bomull

 

Business Alliance for Secure Commerce (BASC)

Vår tygproducent har fått BASC-certifiering. BASC är en oberoende internationell ideell organisation som ägnar sig åt att certifiera lagliga, humana och etiska arbetsförhållanden och bekämpa narkotikahandel i världen.

 

Global Organic Textile (GOTS)

Alla kemikalier som används vid tillverkningen av våra tyger klarar kraven i GOTS klassificering.

 

ISO 9001

Vår tygproducent håller ISO 9001 Quality Management Systems certifiering.

 

Worldwide Responsible Accredited Production (WRAP)

Vår tygproducent har en WRAP-certifiering som garanterar säkra, hälsosamma och anständiga arbetsvillkor och efterlevnad av miljöregler och -lagar.

 

Ökotex 100 Class II

Vår tygproducent har fått Ökotex 100 Klass II -certifiering för hela skalan av färdiga tyger.

 

Certifikat for björkplywood

Certifieringen visar att skogen förvaltas på ett hållbart sätt. Skogscertifikatet är en garanti för konsumenter och slutanvändare av en kvalitet de kan lita på. Det finns två stora certifieringssystem i världen, PEFC och FSC. Cirka 85% av Finlands skogar är PEFC-certifierade och mindre än 10% är FSC-certifierade.

 

PEFC

Finska skogar har certifierats sedan slutet av 1990-talet. Det mest dominerande certifieringssystemet är PEFC, som täcker nästan alla finska skogsägare och har det bredaste stödet från skogsägarorganisationer och skogsindustrin.

 

FSC

FSC har sina rötter i miljö- och naturorganisationer. Det finns inte mycket skillnad i kriterierna för systemen, FSC lägger mer tonvikt på miljö- och skyddsfrågor. FSC-certifiering säkerställer en hög skogsförvaltning och hållbart skogsbruk.

 

Kontakt

Kuovi Oy, FO-nummer 2699106-8

Metsäkukantie 4 F 11, 02330 Espoo, Finland

info [at] kuovi.fi

Telefon: +358 10 324 60 60

 

Fråga eller ge feedback!